Workshop

Workshop

Ervaar de kernwaarden van jouw organisatie

Elke organisatie heeft een verhaal, een identiteit en een cultuur. Je kernwaarden vertellen dat verhaal. Ze laten zien wat je uniek maakt, wie je bent en waar je voor staat. Aan je medewerkers, maar ook aan de buitenwereld.

En toch, hoe sterk je kernwaarden ook geformuleerd zijn, het blijven woorden. Grote woorden die niet altijd tot de verbeelding spreken. Pas wanneer je kernwaarden ervaart, maak je ze concreet. En zo gaan ze leven!

In deze workshop geef je een concrete invulling aan de kernwaarden van je organisatie. Door deelnemers waarden te laten verbinden aan alledaagse situaties, herinneringen of een bepaald gevoel, worden het meer dan woorden. Ze worden vastgelegd in de belevingswereld, en zo onderdeel van hoe de deelnemers hun werk zien en doen.

Na het volgen van deze workshop, weten alle deelnemers hoe en wanneer ze de verschillende kernwaarden toe kunnen passen in hun dagelijkse werk.

Wat is het resultaat?

- De kernwaarden van de organisatie zijn (nieuw) leven ingeblazen
- Het is een interventie die een gezamenlijke taal oplevert
- De organisatie heeft inzicht in de mate waarin kernwaarden leven
- Er ontstaat een gemeenschappelijke definitie van wat de kernwaarden betekenen

De workshop is geschikt als interventie en als onderdeel van teamtrainingen, wanneer je graag wilt dat mensen de kernwaarden niet alleen weten, maar er ook naar handelen. In deze workshop ontstaat er een gezamenlijke taal. Deze kan Blik later gebruiken als basis voor verdere communicatie over de kernwaarden.

Deelnemers
voor deze workshop geldt geen maximumaantal deelnemers. De grootte van de groep(en) kan in overleg worden bepaald en is mede-afhankelijk van het aantal kernwaarden.
Duur

de duur van deze workshop is afhankelijk van het aantal deelnemers en kernwaarden
Verzorgd door

minimaal 1 facilitator en 1 begeleider

Wil jij samen met je team de waarden van je organisatie ervaren?

Stuur ons een mailtje!