Hoi, wij zijn Blik

Leuk je te ontmoeten!

Blik bestaat uit Hanneke, Larissa, Laurelien, Lieveke, Sietske, Anneke en Mirte. Zeven creatieven die jou helpen je verhaal te vertellen en impact te maken. Kom je snel langs om kennis te maken?

Hanneke Croonen

Samen is het toverwoord

Meewerkend voorman Hanneke heeft een vrije geest. Ze volgt geen uitgestippelde route. Ze denkt niet in wat er wel of niet kan. Want Hanneke weet dat álles kan.

Jouw route hoeft dus ook nog niet uitgestippeld te zijn. Vertel Hanneke jouw verhaal, wensen en ideeën. Dan gaan jullie samen op weg. Samen bedenken wat jullie gaan doen en wie er aan kunnen haken. En vooral: samen creëren. Het resultaat is altijd precies wat jij nodig hebt. Niets meer en niets minder.

Hanneke is een creatieve facilitator. Creëren doet ze niet achter haar computer op de Twijnstraat, maar in de wijde wereld. Samen met alle mensen die betrokken zijn. Hanneke weet als geen ander hoe leuk en verrijkend co-creatie is! En als iedereen zich nog afvraagt wat jullie aan het doen zijn, heeft Hanneke er alláng een beeld bij. Echt!

Heeft een enorm hart met ruimte voor iedereen. Hanneke hartje de wereld.

Larissa Sluis

Krijg je niet op de kast

Blik en Larissa zijn al veertien jaar onafscheidelijk. Samen zijn ze gegroeid. Aan twee woorden heeft ze vaak al genoeg. Larissa luistert als de beste. Ze begrijpt wat jij vraagt. Ze zet een doeltreffend concept neer en maakt grootse plannen haalbaar. Hoe? Gewoon door het te gaan doen.

Verder is ze in een kei verhalen vertellen. Geef Larissa álle info die jij met de wereld wil delen. Dan puzzelt ze net zolang tot jouw verhaal een kop en een staart heeft. Tot het past in de infographic, animatie of campagne die jullie samen bedacht hebben. Want Larissa werkt voor jou. Voor jou doet ze alles.

Heeft een geheugen als een olifant. Weet na jaren nog precies waar iets in een kastje ligt.

Laurelien de Vries

Niet te stoppen

Lekker gáán, dat is typisch Laurelien. Ze verzet bergen werk. Zie je ’s avonds bij Blik de lampen nog branden? Dat is Lau die nog iets afmaakt.

Laurelien is onze onmisbare vliegende keep. Want ze weet van alles heel veel. En ze is betrokken bij álle projecten van Blik. Een flyer, jaarverslag of magazine wordt nooit opgeleverd voor Lau ernaar gekeken heeft. Want zij ziet altijd iets dat de rest over het hoofd heeft gezien. Scherp, Lau!

Laurelien weet hoe belangrijk het is dat iedereen meedoet in het ontwerpproces. Collega’s, jij én jouw doelgroep. Want samen zet je de tofste campagne neer. Samen vertel je jouw verhaal.

Wordt heel blij van haar collega’s. En dat is wederzijds.

Lieveke Op ten Berg

Het moet wel leuk blijven

Lieveke regelt het. Alles. Loopt het even anders dan gepland? Geen paniek, Lieveke schakelt. Alles kan, weet je nog? Het liefst is ze vanaf het begin betrokken. Want dan gebéurt het. Dan kun je impact maken. Jouw verhaal in harten en hoofden krijgen. Dan geeft Lieveke je alles.

Niet te vergeten: het moet wel leuk blijven! Hoezo zou je een saai planbord maken als het ook van lego kan? Lieveke weet hoe belangrijk humor is in communicatie (en humor heeft ze!). Met energieke (beeld)taal helpt zij jou om pijnpunten te benoemen of verandering in gang te zetten.

Kan een hele middag om haar eigen grap lachen. Maar het ís toch ook heel grappig?

Sietske Boer

Orde in de creatieve chaos

Studiomanager Sietske structureert, coördineert, regelt, plant, communiceert en organiseert. Ze is dol op cijfers. Kan als de beste overzicht creëren en is een wandelende agenda. Met haar loopt Blik op rolletjes. Met haar kunnen de ontwerpers ontwerpen. Zonder haar is Blik verloren.

Hanneke, Lieveke, Larissa en Laurelien vertellen jouw verhaal. Sietske vertelt ons verhaal. Ze maakt Blik zichtbaar. Deelt onze belevenissen op social media en laat zien waar Blik voor staat.

Sietske weet hoe belangrijk een fijne werkplek is. En ze weet precies wanneer het tijd is voor wijn en bitterballen.

Doet alles waar de rest van het team het liefst niets van wil weten. En ze vindt het nog leuk ook!

Anneke Timans

Kan toveren

Voor Anneke is ontwerpen net magie. Eerst is er niks. Dan is er een gesprek. En dan is er iets! Er is een idee, concept of plan. Een verbinding tussen jou en ons.

Verbinding maken, daar is Anneke goed in. Ze is de brug tussen wat jij wil bereiken en wij kunnen maken. Ze stelt precies de goede vragen om te achterhalen waarom jij doet wat je doet. Waarom jij bent wie je bent. Want als je dat weet, maak je een ontwerp dat raakt. Dan geef je met vormgeven betekenis. En dat vindt Anneke belangrijk!

Zorgt met haar grote plantenliefde en groene vingers voor zuurstof bij Blik

Mirte Ebel

Wil altijd iets nieuws leren

Onze benjamin Mirte is onze frisse blik. Ze is dol op kleuren en tovert een abstract idee om tot een tastbaar product. Ze weet hoe belangrijk het is dat een ontwerp klopt. En dat is precies waar Mirte voor zorgt.

Mirte weet van aanpakken én van knuffelen met de honden. Staat altijd voor haar collega’s klaar en is net een spons: ze zuigt alle kennis op. Want heel veel leren en groeien, dat wil ze!

Ontwerpt met een Duitse tongval

Annemiek During

De sterke stille tekstkracht. Nooit op de voorgrond, maar hoort en ziet alles.

Annemiek vertaalt complexe verhalen graag naar heldere teksten. Neem drempels weg, rolt de loper uit en laat lezers zich welkom voelen. Met een toegankelijke tekst kun je zoveel bereiken, weet ze uit jarenlange ervaring. Mensen wijzer maken, overtuigen, raken of na laten denken. Bij Blik maken ze van haar woorden visueel ook iets moois. Zodat het een het ander versterkt. Dat samenspel heeft ze ook met de Blikkers persoonlijk. Ze zet de zwevende woorden van Hanneke op de grond en begrijpt precies wat Lieveke met een beeld wil zeggen. En als er een spellings-SOS klinkt vanaf de burelen aan de Twijnstraat, serveert ze hapklare antwoorden. Heel Bliks.

Spreekt inmiddels een aardig mondje Bliks

Annet Koops

Woordkunstenaar van het eerste uur

Tekstschrijver Annet staat het liefst aan de zijlijn en manoeuvreert zich vanaf daar nog een stapje verder uit beeld. Want van een afstand kan zij observeren, luisteren en vragen stellen. Zo creëert ze de vrijheid die ervoor zorgt dat ze raak schrijft.

Annet verstaat tussen de regels. Ze drukt in woorden uit wat jij bedoelt. Zakelijke teksten maakt ze persoonlijk en van ingewikkelde rapporten bakt ze heerlijke gebakjes. Het allerliefst is ze er vanaf het begin van een project bij, want dan is álles nog mogelijk. En daar houdt ze van.
Blik en Annet werken al vele jaren samen. Het klikt en het bruist. Samen brengen ze energie verder. Een gevalletje van 1+1=3.

Is dol op mooie woorden en verzint ze het liefste zelf. Wachtverzachter, fluisterduister en grimpelen zijn favoriet.

Blik United

Naast de zeven creatieven die elke dag op de Twijnstraat te vinden zijn, horen de mensen met wie wij samenwerken óók bij Blik. Dit zijn professionals uit diverse vakgebieden. Film, tekst, organisatieadvies, vormgeving, ontwerp, applicatie-ontwerp, intervisie en informatie- en communicatietechnologie. Ze voegen waarde toe, in de vorm van kennis, kunde en aandacht. En het is niet zomaar een poule van freelancers. Het zijn experts die verbonden zijn met Blik. En vanuit het hart van Blik maken ze verbinding met jou.

Annemiek During, tekst
Annet Koops, tekst
Erwin Elling, organisatie ontwikkeling
Ina Smittenberg, organisatie ontwikkeling
Joost van Halm, ict

Zij maken Blik compleet

Kyra en Oetel

Ga je mee naar buiten?

Kyra en Oetel zijn de huisdieren van Blik. Ze houden de gemoederen hoog en — omdat ze regelmatig moeten worden uitgelaten — geven ze ons nodige dosis afleiding. De ganse dag achter een scherm zitten wordt zo saai. Toch, Kyra?

Waf! Woef!

Arf.