Infographic header

De infographic

Jouw boodschap in één oogopslag duidelijk

Data vertelt prachtige verhalen. Is je bedrijf in het afgelopen jaar gegroeid? Data. Je CO2-uitstoot gehalveerd? Data. Een mooie beoordeling van je klanten? Je raadt het al, data! Natuurlijk wil je al die mooie verhalen vertellen. En laat dat nou precies zijn waar de infographic in uitblinkt. Een infographic combineert het beste van twee werelden: de inhoudelijk sterke verhalen van jouw data en de ongeëvenaarde vertelkunst van beeld.

Infographics visual

Wat is een infographic

Een infographic is een visuele weergave van cijfers, data of informatie. Een overzicht waarin je in één oogopslag kunt zien waar het nou eigenlijk om draait. De infographic licht uit, vat samen, maakt helder en trekt aan. Je kunt een infographic laten maken om een verhaal te delen, maar ook om de aandacht te trekken, iets op een simpele manier uit te leggen of mensen stap voor stap door een proces heen te leiden.

Infographics zijn er in allerlei vormen, soorten en maten. Hij is op zichzelf staand te gebruiken, maar ook te combineren met tekst, beeld en video. Je kunt het zo gek niet bedenken, of de infographic kan het voor je doen!

Een infographic, gemaakt voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen

Waarom een infographic?

Een infographic vertaalt complexe informatie naar een duidelijk overzicht. Sommige dingen zijn moeilijk in woorden uit te drukken, en losse cijfers vertellen vaak niet het hele verhaal. Door een infographic te laten maken, presenteer je ingewikkelde materie op een begrijpelijke en toegankelijke manier.

   Een infographic over inburgeren in Stichtse Vecht

   Het maakt lange lappen tekst beter leesbaar, ondersteunt de inhoud van je verhaal en brengt verdieping. Soms kan een infographic een tekst zelfs helemaal vervangen. Je kunt een infographic on- en offline inzetten. Of het nou gaat om een jaarverslag, een website, een tijdschrift of een Instagram-post. Word je al enthousiast?

   Jouw boodschap in één oogopslag duidelijk? Laat een infographic maken!

   Wij helpen je graag