voorbeelden van animaties

Animatie in communicatie: zet dit krachtige visuele middel in


Jij wilt je verhaal simpel, boeiend en begrijpelijk vertellen. Gebruik animatie in communicatie! Een verhaal dat eerst plat en statisch is, gaat leven en ademen. Van motion graphics (je logo beweegt) tot uitleganimatie (je kernwaarden gevisualiseerd): Blik maakt het allemaal. Wil jij een animatie laten maken?

Waarom animatie in communicatie?

Een verhaal duidelijk krijgen, is vaak best lastig. Tekst en stilstaand beeld helpen, maar animatie is soms nog effectiever. Animatievideo’s zijn een krachtig communicatiemiddel. Een animatie maakt een complex verhaal helder en concreet. Zet videoanimatie in voor verschillende doeleinden, zoals:

 • Een proces of probleem uitleggen
 • Missie, visie of kernwaarden tot leven brengen
 • Verandering in je organisatie zichtbaar maken
 • Cijfers inzichtelijk maken

Kortom: animatie legt allerlei ingewikkelde zaken uit. Misschien heb je zelf al een idee! En de uitvoering? Daar kunnen wij je bij helpen.

De voordelen van een animatie laten maken:

 • Begrijpelijke content

  Maak content laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Bewegende animatie vervangt lappen tekst. Beeld en voice-over ondersteunen elkaar, waardoor je in korte tijd veel informatie tot je kunt nemen.

 • Terug naar de essentie

  Animatie vertelt precies wat er verteld moet worden. Kort en krachtig: de kijker blijft bij de les. De boodschap is zo scherp en helder mogelijk.

 • Aantrekkelijk en modern communicatiemiddel

  Videoanimatie spreekt aan en is zeer geschikt voor alle digitale kanalen. Voor interne én externe communicatie, om te delen op sociale media of om op je website te plaatsen. Verspreid je boodschap eenvoudig en snel, met een groot bereik.

 • Geen beeld? Geen probleem!

  Animatie is de oplossing bij gebrek aan beeldmateriaal, wegens privacyredenen bijvoorbeeld. Ook is animatie geschikt voor abstracte informatie, die moeilijk te vangen is in foto of video.

Juiste vorm: van motion graphic tot infographic animatie

Groot of klein, bewegend beeld is fijn! Welke animatievorm heb je nodig? Bekijk eerder werk van Blik ter inspiratie. Van decoratieve microanimaties tot ingewikkeld verhaal in de vorm van een uitleganimatie. Of denk aan een gespreksstarter of veranderverhaal.

Schakel Blik in als animatiebureau

Werk samen met Blik als animatiebedrijf: we kijken welke oplossing het beste bij je vraag past en brengen de essentie in beeld. We starten het gesprek, krijgen de aandacht op de juiste plek en zetten mensen in beweging.

Nog niet helemaal zeker welke kant je op wilt met je bedrijfsanimatie? Maakt niet uit. Samen vinden we de beste vorm.


We laten jouw boodschap spreken

Bel of mail