Animatievideo landingspagina3

Animatievideo

Een animatie laten maken

Breng jouw verhaal tot leven

Een animatie laten maken om jouw boodschap over te brengen? Bij Blik ben je aan het juiste adres! Een animatievideo vertelt jouw verhaal. Kort, krachtig en duidelijk. Het legt uit, vat samen, enthousiasmeert of brengt een gesprek op gang. Maar, daarvoor moet je wel weten hoe jij jouw animatie het beste inzet. En daar helpen wij je bij.

Blik weet alles van visuele communicatie

Blik is meer dan een animatiebureau. Voor ons is een animatievideo dan ook nooit een doel op zich, het is een manier om een verhaal te vertellen. Wij werken niet volgens het principe: ‘u vraagt wij draaien’, maar maken jou altijd onderdeel van ons maakproces.

Laat je een animatie door ons maken? Dan staat er een dreamteam van strategen, designers, animators en schrijvers voor je klaar. Zij denken met je mee en halen de onderste steen boven. Ze stoppen niet totdat je verhaal staat en klaar is om verteld te worden.

Door onze uitgebreide ervaring in visuele communicatie kunnen we goed inschatten wanneer een middel wel, of juist niet werkt. We adviseren, staan naast je en denken mee. Ook als we denken dat een animatievideo niet de beste vorm is voor jouw verhaal, zullen we dat eerlijk zeggen. In dat geval hebben we natuurlijk al bedacht wat dan wél de beste vorm is. We geven ideeën, kijken naar alternatieven en komen samen met jou tot de perfecte oplossing.

Animatie laten maken door Blik

Iedere opdracht is anders, elke animatievideo is uniek en bij Blik doen we nooit twee keer hetzelfde. We stemmen ons proces naadloos af op jouw wensen en passen altijd maatwerk toe. Zo komen we altijd tot een unieke animatie die jouw boodschap uitdraagt.

Vaak staat een animatievideo niet op zichzelf, maar is het deel van een groter geheel. We stellen jou en onszelf daarom altijd de vraag: wat is het hele verhaal? Is de animatievideo onderdeel van een campagne, of een (verander)traject? Dan denken we graag met je mee over alles wat er om de animatie heen komt kijken, en welke plek de animatie inneemt in dat verhaal. Ook kunnen we helpen bij het bedenken, inrichten en vormgeven van de campagne zelf.

In onderstaand stappenplan laten we zien hoe het proces naar het eindresultaat eruit zou kunnen zien, wanneer je jouw animatie laat maken door Blik.

Animatie process2

Animatie laten maken?

Stuur Mirte een mailtje

Verschillende soorten animaties

Animatievideo’s zijn er in allerlei vormen, smaken, soorten en maten. En daardoor zijn ze op talloze manieren in te zetten. Wat jouw verhaal ook is, wij hebben er een vorm voor. Sfeer toevoegen? Microanimatie. Complexe materie begrijpelijk maken? Uitleganimatie. Een nieuwe koers? Veranderverhaal. Een gesprek op gang brengen? Gespreksstarter.

Naast verschillende typen animatievideo’s, zijn er natuurlijk ook veel stijlen om uit te kiezen. Onze designers en animators kunnen daarin met alles uit de voeten. Wil je een video in jouw huisstijl, of juist niet? Kleurrijk of zwart-wit, realistisch of cartoonesk; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Natuurlijk adviseren we jou in het maken van de juiste keuze. Jij bepaalt de bestemming, samen bedenken we de route. We denken mee over een passende toon en zorgen dat het script helemaal past bij jouw organisatie of boodschap. Onze designers en illustratoren gaan met jouw feedback(letterlijk) terug naar de tekentafel en ontwikkelen een stijl die jouw animatievideo uniek maakt.

Veelgestelde vragen

Hoe lang het duurt voordat jouw animatie wordt opgeleverd, is afhankelijk van veel verschillende factoren. Denk aan de lengte van je video, de boodschap en de gewenste stijl. In de productiefase houden we je precies op de hoogte. Heb je een strakke deadline? Dan houden we daar natuurlijk rekening mee.

Animatievideo’s zijn er in veel soorten en maten. Hoeveel het uiteindelijk kost, is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Wil je een prijsindicatie? Neem dan contact met ons op, we maken graag een offerte voor je.

Voor ons geldt altijd: completer is beter. Wat wil je vertellen? Aan wie? Wie is de afzender en hoe wil je dat jouw boodschap overkomt? Door middel van creatieve sessies halen we het antwoord op al deze vragen, en meer, naar boven.

Ja zeker! Wij maken jouw animatie van A tot Z. Voice-overs, muziek en sounddesign zijn daarbij (wanneer je dat wilt) inbegrepen. We werken samen met professionele voice-over acteurs en nemen jouw wensen en ideeën mee in de muziek en geluidseffecten.

In ons productieproces zit altijd minimaal één feedbackmoment. Voordat we aan de slag gaan met jouw video, brengen we het proces duidelijk in kaart. Wanneer je meer revisiemomenten wilt hebben, kunnen we die altijd toevoegen in ons proces.

Het is nog nooit voorgekomen dat een opdrachtgever na oplevering nog aanpassingen wilde maken in een animatievideo. Mocht het onverhoopt toch gebeuren, dan zoeken we samen met jou naar een gepaste oplossing. In onze animaties kunnen we altijd nog wijzigingen aanbrengen. Daar komen dan wel extra kosten bij kijken.

Benieuwd wat Blik voor jou kan doen?

Laat van je horen!