Blik case header zaam

Project

Koersambities in allemanstaal

ZAAM

De ontwikkelingen in onderwijsland gaan snel. In die veranderende wereld wil ZAAM, een stichting van 23 middelbare scholen in en om Amsterdam, kwalitatief goed onderwijs bieden. Het doel van ZAAM? Jonge mensen begeleiden en inspireren in hun ontwikkeling tot zelfbewuste en verantwoordelijke wereldburgers. Om dat te bereiken, heeft de stichting een koersplan opgesteld. Aan Blik de taak om directeuren, docenten en ondersteunend personeel te informeren over de ambities en hen te motiveren om deze samen waar te maken.

Zaam mockup v2

Echte woorden van echte mensen

Het pagina-dikke koersdocument brachten we terug tot een brochure in postervorm. Jargon zetten we om in allemanstaal en de essentie vingen we in een pay-off. In de brochure staan de leerlingen en medewerkers centraal, want de ambities gaan over hen. Daarom ging onze fotograaf op pad om echte mensen vast te leggen. We vertaalden de ambities naar citaten. Zo zijn het geen plannen van het bestuur meer, maar woorden van de mensen die de ambities waar gaan maken.

Zaam koers 1

Nieuwjaarsboodschap

Zonder personeel geen onderwijs. Zij zijn de belangrijkste schakel om goed onderwijs mogelijk te maken. Daarom wilde de voorzitter van het College van Bestuur hen bedanken, voor hun inzet en energie. In een vrolijke nieuwsjaarboodschap wenst de voorzitter iedereen een bruisend nieuw jaar, vol met kansen en perspectief.

Wil jij duidelijk maken hoe het in elkaar zit?

Wij vertellen jouw verhaal helder en visueel