Straatnieuws

Project

Een krachtig ontworpen straatkrant voor een kwetsbare groep

Straatnieuws

De daklozenkrant in Utrecht verkeert in zwaar weer. Dat gaat ons aan het hart. Niet alleen omdat we het een geweldig initiatief vinden, waarmee een kwetsbare groep in Utrecht een stem krijgt en een klein inkomen kan verdienen. Ook omdat we heel graag een bijdrage blijven leveren aan de visuele uitstraling van de krant.

Sn Covers 1600


Een slaapplaats of een maaltijd

Blik en Straatnieuws zijn al lang samen. Enkele jaren geleden ontwikkelden we een bladconcept, maakten we het logo en maakten we de krant op. We vinden het bijzonder om voor deze organisatie te mogen werken.

Leven op straat

Hiermee helpen we daklozen een slaapplaats of een maaltijd te verdienen. De krant geeft de koper ook een kijkje in het harde en koude leven op straat, dat ook mooi en ontroerend kan zijn.

Niet binnen de kaders

De vormgeving van de daklozenkrant is voor ons een interessante uitdaging. We maken graag dingen die wit, fris en vrolijk zijn, maar het leven is dat niet altijd. Dat proberen we tot uitdrukking te brengen in het ontwerp. Er zit altijd iets scheef of schuin, 't moet een beetje schuren. Dat zie je bijvoorbeeld aan het logo. Dit is een krant van en over mensen die zelf ook niet precies binnen de kaders passen.

straatnieuws cover-met-meisje straatnieuws klinker poster


Utrechtse superhelden

Wij ontwierpen de voorkant van een speciale uitgave waarin Utrechters worden opgeroepen de krant te blijven kopen – voor misschien iets meer dan ze gewend zijn. U bent daarmee een superheld, willen we met het beeld op de cover uitdrukken. Ook als het om moeilijke, zware kost gaat, zoeken we naar positieve beeldtaal.

Straatnieuws gaat door

Straatnieuws is nog niet uit de rode cijfers, maar gaat voorlopig door. Wat ons betreft nog jaren en jaren. We zijn met de krant meegegroeid en het is een blad met een hart. En het is heel prettig samenwerken met de redactie van Straatnieuws en de andere Utrechtse ontwerpers die zich aaan de daklozenkrant hebben verbonden, Menno Anker en Hans Smeijsters.

“Blik is flexibel, efficiënt en genereus”

Ik Door Bas De Meijer

Sta jij ook voor een lokaal initiatief?

Wij willen er alles over horen!