Psychonet3

Project

Online tool voor zorgverlener en cliënt

Psychosenet

Er bestaan veel verschillende soorten antipsychotica. Deze medicijnen helpen je uit een psychose te komen en voorkomen dat je er nog een keer een krijgt.

Antipsychotica kunnen nare bijwerkingen geven. Voor patiënten is de informatie over deze bijwerkingen niet makkelijk toegankelijk. Psychosenet wil graag dat patiënten en hun naasten juist wél goed geïnformeerd zijn, zodat zij samen met hun behandelaar een medicijn kunnen kiezen dat bij hen past. Aan Blik de vraag om mee te denken: hoe communiceer je met patiënten en hun naasten over antipsychotica en de bijwerkingen?

Wij bedachten en ontwierpen een interactieve tool om de verschillende antipsychotica op basis van hun bijwerkingen te vergelijken. Door de duidelijke kleuren zie je in één oogopslag welke bijwerkingen een medicijn wel of juist niet heeft. We vertaalden ingewikkelde teksten naar een korte, simpele uitleg. De tool is helder en intuïtief, in vorm en in taal. Zo kunnen alle patiënten een weloverwogen keuze maken: met welke bijwerkingen kunnen zij goed leven?