Leren en ontwikkelen2

Project

Een levendig online portaal voor Ieren en ontwikkelen

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft grote ambities. Die kunnen waargemaakt worden als alle medewerkers op de juiste plek zitten. Als alle IenW’er blijven leren en zich blijven ontwikkelen, op een manier die bij hen past.

Daarom wil IenW het leeraanbod onder de aandacht brengen. Om erachter te komen hoe het ministerie dat het beste aan kan pakken, faciliteerde Blik een interactieve sessie. Wat leeft er rondom leren en ontwikkelen? Welke vragen zijn er? Zijn er verschillen per afdeling, leeftijd en beroepsgroep?

Uit deze bijeenkomst kwam naar voren dat IenW’ers behoefte hebben aan een overzicht. Wat is het complete aanbod en waar vind je wat? Wat past bij de verschillende momenten in je carrière? Want leren en ontwikkelen kun je op verschillende manieren. Sommigen hebben behoefte aan inspiratie, anderen willen een stap maken in hun carrière door een opleiding te volgen. De één wil veel tijd en energie steken in leren, de ander liever niet. Je kan individueel aan de slag, maar ook samen met je team.

Blik maakte het aanbod op het Leerportaal helder in een kleurrijke infographic. In één oogopslag zie je welke leer- en ontwikkelmogelijkheden er zijn. Daarna pakten we het online Leerportaal aan door een heldere structuur aan te brengen. Met persoonlijke filters pas je etalage van het portaal aan op hoe jij in je werk en het leven staat. Zo krijg je geen eindeloze lijst van al het aanbod, maar een helder overzicht van wat bij jou past. Ga je voor een podcast of lunchlezing, of toch voor een driedaagse training?

Leren Ontwikkelen Flyer 4
Lerenontwikkelen banners 7
Leren Ontwikkelen Summerschool 1

Meer weten over online communicatie?