Jeugdzorg gemeenteraadsleden

Project

Website voor gemeenteraadsleden

Jeugdzorg Nederland

De 342 Nederlandse gemeenten zijn verantwoordelijk voor jeugdzorgbeleid en -uitvoering. Maar hoe zorg je ervoor dat gemeenteraadsleden goed geïnformeerd zijn over dit complexe zorgstelsel? Jeugdzorg Nederland ontwikkelt, samen met Blik, een overzichtelijke en scanbare website die raadsleden helpt om snel en effectief de juiste informatie te vinden.

Wil jij ook een digitale oplossing die complexe informatie helder maakt?

Blik denkt graag met je mee!

In het kort

Opdrachtgever
Jeugdzorg Nederland

Looptijd
2 maanden

Expertises
koerscommunicatie | campagneontwikkeling | digitale strategie

Campagnemiddelen
Compact koersdocument, infographic, animatievideo, interventies op maat

Aanleiding

Gemeenteraadsleden spelen een cruciale rol in het jeugdzorgbeleid. Maar met talloze dossiers en beperkte tijd is het lastig om grip te krijgen op hoe de jeugdzorg in elkaar zit, welke verantwoordelijkheden er zijn en hoe de regionale samenwerking werkt. Jeugdzorg Nederland wil een laagdrempelige en toegankelijke oplossing bieden om deze kennis snel en helder over te brengen.

Aanpak

Blik ontwerpt een website speciaal voor gemeenteraadsleden: www.ditisjeugdzorg.nl. De huisstijl van Jeugdzorg Nederland vormt de basis voor het ontwerp, waardoor de website herkenbaar en consistent is met de rest van de communicatie.

De website biedt raadsleden:

  • Overzichtelijke informatie over het zorgstelsel en hun taken.
  • Interviews en praktijkverhalen om de impact van beleid tastbaar te maken.
  • Tips en verdieping voor raadsleden die zich verder willen inlezen.
  • Doorverwijzingen naar relevante bronnen en samenwerkingspartners.


Om de website onder de aandacht te brengen, wordt de url breed gedeeld met alle 342 Nederlandse gemeenten. Daarnaast ondersteunen social media en e-mailcampagnes de verspreiding, zodat raadsleden op het juiste moment aan de juiste informatie komen.

Gemeenteraadsleden zijn hierdoor beter geïnformeerd, waardoor ze effectiever beleid kunnen maken. En dat is in het belang van alle kinderen en jongeren in Nederland die hulp nodig hebben.

JN-Visual-5

Koerscommunicatie die werkt

  • Koerscommunicatie: De complexe wereld van de jeugdzorg wordt vertaald naar heldere en toegankelijke informatie.
  • Campagneontwikkeling: Door middel van een social media- en e-mailcampagne wordt de website effectief onder de aandacht gebracht.
  • Digitale strategie: Een scanbare en gebruiksvriendelijke website zorgt ervoor dat gemeenteraadsleden snel en efficiënt de informatie vinden die ze nodig hebben.

Wil jij duidelijk maken hoe het in elkaar zit?

Wij vertellen jouw verhaal helder en visueel