Fiom campagne header

Project

Utrechtse campagne voor vrije keuze bij onbedoelde zwangerschap

Fiom, Gemeente Utrecht & andere organisaties

Eén op de vijf zwangerschappen in Nederland is onbedoeld. Waar voor- en tegenstanders van abortus op allerlei manieren proberen om vrouwen te overtuigen van hun gelijk, staat Fiom achter de pro-choice benadering: iedere vrouw heeft recht op een eigen, vrije keuze bij onbedoelde zwangerschap. Het is niet aan anderen om daar een oordeel over te hebben.

Er is behoefte aan een neutraal geluid. Aan steun voor de onbedoeld zwangere vrouw, die voor een dilemma staat. Fiom, de Gemeente Utrecht en andere organisaties hebben de handen in één geslagen om dat geluid in heel Utrecht te laten horen.

Fiom digital Utrecht

Blik doet ook mee

Elke dag zetten wij bij Blik het verhaal van anderen om in communicatie die raakt. Deze campagne is net wat anders. Nu gaat het om een boodschap die Blik zélf ook onderschrijft. Een boodschap die wij met de wereld willen delen. Omdat ook wij geloven dat je altijd je eigen keuzes moet kunnen en mogen maken.

Fiom campagne blik00

Co-creatie in optima forma

Samen gaan we van start. We brainstormen en denken na over hoe we diversiteit en inclusiviteit vormgeven. We maken een plan, ontwerpen en schaven bij. Ook doen we een creatieve sessie met de doelgroep. Waar bevinden zij zich, wat vinden zij belangrijk en wat beweegt hen? Welke offline én online uitingen zijn er nodig om hen te bereiken? We nemen alle input van alle perspectieven mee om tot een uiteindelijk ontwerp te komen. Fotograaf Rox Klijn gaat op zoek naar modellen en maakt beelden met diversiteit in de hoofdrol. De Beelddenkers ontwikkelen en hosten de campagnewebsite.

Fiom campagne landingspagina

Jouw keuze is de juiste keuze

De campagne was overal in Utrecht zichtbaar. In bushokjes en op reclamezuilen in het stadscentrum, met posters en flyers in wachtkamers, in de horeca, bij sportscholen, in bibliotheken en op locaties van het mbo, hbo en de universiteit. Op sociale media, landingspagina’s en websiteadvertenties. Met het beschikbaar gestelde perspakket kunnen ook anderen content verspreiden. Dit alles om duidelijk te maken: elke vrouw heeft recht op een eigen, vrije keuze bij onbedoelde zwangerschap. Jouw keuze is de juiste keuze!

We zijn hartstikke trots. Op het resultaat, maar vooral ook op deze samenwerking. Dit hebben we met z’n allen maar mooi voor elkaar gekregen.

Fiom mockup device 1
Fiom campagne flyer2