Visuele communicatie in coronatijd

Als niets meer is zoals het was

Door Hanneke

“Goedemorgen, collie peeps!” In plaats van tegen een gezellige bende in de studio in de Twijnstraat roep ik dit nu tegen mijn scherm. Het is een gekke tijd. Een tijd waarin er juíst veel te doen en te delen is, met collega’s, cliënten en verwanten.

Want hoe leg je cliënten uit wat er aan de hand is? Hoe vertel je ze dat ze niet naar dagbesteding kunnen, dat hun familie niet op bezoek komt? Ook voor medewerkers is er veel veranderd. Wat zo vanzelfsprekend was, is nu zoeken. Hoe verloopt een project als je elkaar niet kunt ontmoeten? Wie kun je waar om vragen? Hoe neem je beslissingen en hoe deel je die vervolgens? En hoe zorg je ervoor dat iedereen aangehaakt blijft?

Heldere visuele communicatie

Als de communicatie die je gewend bent niet meer mogelijk is en fysiek contact uitgesloten, is visuele communicatie belangrijker dan ooit. Simpele, heldere visuele communicatie die je in één oogopslag laat zien wat de nieuwe protocollen zijn. Een stappenplan dat cliënten helpt te begrijpen wat zij kunnen doen. Een stroomschema dat ervoor zorgt dat medewerkers overzicht behouden.

Nieuwe communicatieroutes

Er zijn nieuwe communicatieroutes. En nieuwe routes hebben nieuwe wegwijzers nodig. Wij zijn druk bezig met het ontwerpen van deze wegwijzers. Nooit eerder maakten wij visuele communicatie voor in coronatijd, maar we leren elke dag. Door het gewoon te gaan doen, weten we elke dag beter wat werkt en wat niet. Wat we maakten voor een organisatie in Amersfoort, kunnen we ook gebruiken in Leeuwarden. Met weinig input maken we grote impact. We zijn er voor jullie. Samen komen we deze tijd door.